I got -MORE THAN A FEELING!

Jag ritar mest på natten, vet inte riktigt varför,, här är vad jag skissade upp igår/imorse/idag.






Birgitte Bardot är ju cool



Ciao


It's wrong to say "I think", one should say "I am thought".

Jag har precis tittat på Bob Dylan film-porträttet "I'm not there" och känner hur det kliar i fingrarna, måste teckna teckna teckna.. Det här ska jag föreviga på mitt sätt.











Cate Blanchett är underbar i den här filmen, tokigt cool. period.


JAAAAA

HÄR ÄR DEN!
(dock är inte titel och sånt den definitiva än, sen är det lite irriterade att det är slut precis i klimaxet på låten, men det är smällar man får ta)

 

HUURRRAAAAA, där har vi den alltså. ca 750 bilder senare. 5 storyboards och miljoner idéer.

Ciaaaoo


lite gömda skatter

Har glömt visa er några skisser. 2st för att vara exakt, (vilket resulterar i att jag lagt upp 65 st skisser på bloggen..)

Inte riktigt klar med någon av dem än dock. (och jag tycker veeeeeeeerkligen inte om att det är så dålig kamera på min laptop. Förstör lite av intrycket..)

Hejhopp!


ÄNTLIGEN

VET NI VAD!
NU ÄR DEN KLAR!!! Åh, jag bara ler när jag tänker på det!! Jag kan äntligen ta bort tejpen, lägga bort stativet, använda kameran som vanliga människor, plocka bort pennorna och KUNNA ANVÄNDA MITT SKRIVBORD igen!!
Snaaart kommer den!

Mitt super-upptagna skrivbord.. notera att lampan i högra hörnet också är fast tejpad...

HEJHEJ


Vidare motivering till handlings-bristen

De här killarna visar verkligen hur tålamodsprövande det är med stopmotion, alltså hur långt tid det faktiskt tar, vissa bilder tycker jag är lite obehagliga nästan och jag får ångest över att de målar över saker hela tiden.. Speciellt vid 2:50...




Detta kan visa på varför jag inte vill ha någon handling i min film, för då vill man ju gärna (som här) lägga till ljudeffekter/tajma till musiken (vilket visserligen jag gjort med explosionen) och därför då räkna ut (utifrån NÄR jag vill att det ska ske för att passa musiken) efter hur många frames/hur många frames jag har på mig att rita en händelse.

Detta influerar också själva låtvalet, när jag valde låten Sweet Disposition med gruppen The temper tramp (eller har övervägt andra) försöker jag söka efter en låt som går relativt snabbt (i och med det snabba händelse-förloppet i filmen) och som är så pass mång-faceterad att den klarar att stå för sig själv. dvs. den har inget klart budskap som "måste" framföras (som tex. att det "självklart" varit krig/fred tema i en film till John Lennons "Imagine").

Voilà hoppas saker blev lite klarare nu kära läsare!

Ciao

så fint

Har sett den franska filmen "Sience of Sleep" som innehåller ganska mycket stopmotion.. Den är så fin, fastän det är ganska "out of the box". Jag menar den är ganska underlig, men fin, väldigt fin.



I trailern syns bara korta delar av stopmotion klippen, men ack, man förstår direkt hur fin den är.

Ciao

oups

Hejhej, jag har inte skrivit på länge men det betyder inte att projektet stått stilla! Tvärtom!
Jag har bland annat varit på Magasin 3 på Tom Friedmans utställning "Up in the air" och jag snubblade över en stopmotion film han hade gjort.. Jag får väl ta och ladda upp den snart..

Jag är snart KLAR med filmen också, har ca 10-20 frames kvar!!!

Men här kommer lite fina bilder så länge:

 

Från en massa olika ställen.
Ciao

explosionen

NU äntligen är explosionen klar!
Pang, Poff och KABOOM.

Här kommer den:



Huh, how do you like THAT!!?

Är själv nöjd som ett barn på julafton!

Later! Peace!

RSS 2.0