uppdatering

Funderar på att uppdaterna min stackars dator till windows 7. MEN jag undrar om kanske mitt projekt kommer gå åt skogen då.
För när man flyttar windows movie maker filmer "tappar de bort" bilderna i dom (lika med ljudet också) sååå...what to do?

Med Windows 7 kommer min dator bli snabbare, rensas och ja, helt enkelt ligga på topp.
Och jag kan:
1. Chansa och kopiera hela min ENORMA projekt-mapp (allt från foton, skisser, inspiration, FILMER, notes osv osv.) och lägga in de på min portabla hårddisk och helt enkelt hoppas på att Windows 7 kommer kunna hantera filmerna, (alltså att movie maker programmet och hitta alla filer direkt)
2. Inte uppdatera min stackars dator. Vilket gör att jag måste stå ut med alla "Not responding"-meddelanden och att inget riktigt fungerar för all framtid....
3. Jag kan lägga på ett kol och göra klart film-j*veln i helgen..(detta är inte troligt då jag både ska hinna jobba, sova, gå på teater, göra matte, skriva historia OCH, för övrigt, LEVA i helgen)

VAD SKA JAG TA MIG TILL!?!?

Jag måste för övrigt kontakta Marie. Letade efter henne idag men, no luck..
"HUR LÅNG MÅSTE MIN SLUTGILTIGA FILM VARA?!" är frågan som kräver ett svar!
Målet är ju musikvideo MEN jag har ju helt klart producerat mer film en EN musikvideo under mitt projekt.. Eller måste jag satsa på 2.5 - 3 min på min slutgiltiga film!?!?!


Åhh. jag får ångest. Jag ska hitta Marie imorgon och, förhoppningsvis, sprida lite ljus över situationen..

Här två bilder så länge:

Magritte är allt bra underbar iallafall.

Ciao

Pacific! vs. A-ha

Det här är en stopmotion video. Den är förmodligen ritad med touchpad (som en ritaplatta/"papper" med en penna som är ihop kopplat med datorn så varje streck hamnar direkt på skärmen)...Dock märker man att vissa sekvenser gjorts OM i datorn (Det ser man tex på 1:08 att paret som kysser varandra ser EXAKT likadana ut när de "åker iväg", detta är i princip omöjligt att rita för hand).. men trots detta är den VÄÄLDIGT cool tycker jag..



Påminner mycket om nedanstående video (som gjorts med samma teknik fast på 80-talet typ, med blyerch) Sjuukt bra gjord...



Ciaooo

insp.

okej inspiration IGEN

 

ciao


Gillar

Har ritat hela morgonen, explotionen är nästan klar nu!!

Men medan jag ritat har jag lyssnat på den här låten, om och om igen.. tänker kanske att den också skulle passa perfeeekt till filmen..



Eller vad tycks?

Ciao

Part 6 edited

Okeej, här kommer del 6, den är inte jättemycket längre men här har jag redigerat allt!! Vissa sekvenser är nu smidigare och längre, dock ska jag fortfarande FÄRGLÄGGA rubikskuben i datorn vilket alltså inte är gjort ännu.. men meanwhile, enjoy.



Ciao

sånt där...fint..lixom..

 

Kanske det längsta inspirations inlägget ever men jag fick en våg av "åh-sånt-här-vill-jag-att-hela-världen-ska-se"-känsla..Bilderna ovan är smarta, vackra, coola eller tänkvärda. Och kommer här, här, här, här, här, här och här ifrån (för det mesta)..

 


Serie

Hoppas ni orkar med alla inspirations foton.. som får MIG att vilja plocka fram penna och papper.. skriva om dem, föreviga dem, rita av dem... åh.. jag kan hålla på såhär hur länge som helst.

Från massa olika hemsidor, bla. FashionFlash, niotillfem, Citronmuffin och AnnaRitar.

Ciao


återvinning är viktigt

Jo, nu är det så att jag laddat in alla nytagna foton (ca 60 till) i datorn och lagt in dem i filmen och jag blir som vanligt lika förvånad över hur bra det blir!!
Små fel som man irriterar sig på när man ritat en "frame" syns ju inte när de blixtrar förbi i 0.125s... Dock kan jag tycka att det går lite väl snabbt ibland och har därför bestämt mig för att återvinna lite och manipulera lite i l'ordinature.

Exempelvis när jag har ritat rubikskuben (och en "rad" vrider sig) känner jag att det blev gjort lite väl hastigt och exprimenterar nu hur det skulle se ut om jag VÄNDER hela kuben (i datorn) och vrider om IGEN (bara genom att använda SAMMA foton)..

Vi får se hur det går... Dock måste jag här tillägga att jag sitter på seriösa skillz i program som Photoshop mm. så det borde inte bli några större problem, men man kan ju inte ropa Hej innan man är över bäcken så att säga..


CIAO
(by the way; ny bakgrund, hoppas ni gillar den)

Hur?

Okej, när jag var liten ritade jag kanske konstiga saker men jag har ALDRIG ritat en explotion..? Hur skjutton gör man? Eller hur ser en ut över huvudtaget?

Thank god for youtube säger jag bara och snart var jag igång och ritade igen!



1:17 visar ganska tydligt den typen av explotion jag eftersträvar!!

Ciao

Storyboard

Hejhej alla glada..
Idag har jag ritat upp en ny storyboard för hur det ska gå sen i äventyret!!
Som ni säkert märk har jag skippat hela idéen med att den ska handla om ngt eller ha någor återkommande.. eller nja.. vi får helt enkelt se hur det blir med det..

Här är iallafall fortsätningen på planeringen:

(Förra storyboarden avslutade jag med en rubiks kub)



Här har jag lekt med olika idéer men den mittersta är den jag kört på nu,, (läses från höger TILL vänster)



Läses också från vänster till höger..


Kanske inte så tydlig storyboard som tidigare men tanken är alltså att:
- Rubiks kuben blir en boll
- Bollen är instabil och vibrerar (typ)
- Bollen krymper
- Bollen EXPLODERAR med dunder och brak
- Ur explotionen kommer färger
- Färgerna blir till små "studsbollar" som studsar omkring på hela whiteboarden
- De krockar i mitten

Och det är så långt denna storyboard går!

Ciao

storyboard 4?

Okeeej, jag behöver inspiration om jag ska ta mig an att rita storybord 4.....

Äh..

Kolla på den här så länge.

Också stopmotion..

Ciao

Part 5

Okeeeej Strap in!!
Här kommer alltså den 5:te delen av filmen,, här har jag NÄSTAN lagt in hela storyboard 3. Det är 50 frames på slutet som fortfarande ligger i kameran, men det får jag ta och fixa imorgon!



byebye

1 frame

Hejhejhej..
igår HANN jag faktiskt ganska klart med storyboard 3... såå nu ska jag börja skissa på nästa.. MEN först tänkte jag gå tillbaka till ngt jag nämnt tidigare! nämligen hur otacksamt projektet känns! Jag visar på videon nedan hur det ser ut när jag ritar EN frame, dvs EN bild som endast syns i 0.125 sek men tar ca 8-10min att rita. Filmen nedan är dock snabbspolad så ni inte behöver se hur det går till i 10 min..
Men såhär går iallafall processen till och det är exakt DETTA jag gör om och om och OM igen, i runt 600 bilder..



ciao

Comptine d'autre été, L'après-midi

Lite inspiration såhär på lördags kvällen..

 

 

Ciao, over n' out.


long time no see

länge sen jag visade nåra skisser så här är en jag gjorde häromdagen!

hejhej


snart klar

Hejhejhej
Jag ritar och ritar och ritar och nu sitter kameran på laddning.. Det går faktiskt väldigt bra och jag siktar på att slutföra filmen imorgon... as far as storyboard 3 går...sen ska de ju redigeras och sånt,,
Här är del 4 alltså, detta inkluderar dock inte det jag gjort idag eller redigeringen,,,, men iallafall, enjoy!

Här har jag inte heller klippt låten i slutet, så slutet av låten spelas mot svart skärm.. det ska ju förstås inte vara så i slutprodukten..



Ciao

Once again

Hejhej, nu är det som bekant fortfarande lov men jag har blivit tvungen att face reality redan nu och har börjat rita lite igen.. Jag håller fortfarande på med tunneln.. det går långsamt långsamt framåt, men!
Rätt vad det var, när jag satt och ritade, insåg jag att i tunneln kan jag ju bara återanvända samma frames om och om igen (i och med att marken och väggarna "rullar" likadant hela tiden!)
Så PANG, laddade jag in allt i datorn och började mixtra, och voilà, det blev ganska snyggt..



Ska snart visa hur jag "satte" ihop det med resten av filmen..

Ciaociao

RSS 2.0