Skatter

Jo, jag kom på att bästa stället att komma igång med ritandet kanske är att titta på gamla bilder.

Det mesta jag ritar hamnar i min kalender eller i blocken jag använder när jag pluggar eftersom jag gärna klottrar lite i kanterna. Jag tänkte att det är bäst jag laddar upp några så jag visar hur min "stil" ser ut.



















Ett smakprov bara..
/Veronica

Blocket

Jag går ju runt med ett skissblock i väskan för att kunna snabbt skissa ner figurer som jag kommer på.


I filmen (eftersom den är på en whiteboard) kommer jag ju inte kunna rita så detaljerat, med skuggor osv. så jag måste alltså komma på nya ENKLA medel för att skapa figurer, coola perspetiv och miljöer.

Ciao
/ Veronica

Loggbok

Hej!
Denna blogg kommer alltså fungera som loggbok för mig under mitt 100-poängs projekt!
Jag vet att det är mitt i sommaren, men jag tänkte att det är bra att börja redan nu, eftersom mitt projekt är både långt och omständigt men även för att jag har redan börjat planera!
Jag ska alltså tillverka en såkallad "Stop motion"-film och skriva en kortare slutsats om varför man inte gör teckad film längre (eller nja, i lika stor utsträckning som animerad film iallafall).

"Stop motion" är alltså en sorts tecknad film och det finns många olika sätt att knåpa ihop en.
Det vanligaste är väl kanske bara "vanligt" (alltså likt Disney's klassiker, typ Lejonkungen). Man har helt enkelt ett papper, ritar en bild på den, sen tar man ett till papper, ritar här SAMMA bild fast ens figur har rört sig lite (tex. början på ett steg framåt), man ritar en till bild där figuren rört sig lite till osv. Sedan forsätter man så till en HEL rörelse skapats.
En annan variant som fortfarande är modern är "Stop motion" i lera och filmer så som "Wallace & Gromit" och "The nightmare before Christmas".

Men jag hade alltså tänkt att teckna. För att en rörelse ska se lite smidig ut måste 7 bilder i sekunden rulla vilket allså resulterar i att det blir ganska många bilder jag måste rita! Och eftersom jag inte vill rita om bilden varje gång har jag bestämt mig för att använda en whiteboard som underlag.
-Lätt att sudda och därför lätt att hantera (det krävs dock att jag hittar ett par riktigt GRYMMA pennor).

Här är ett smakprov hur Whitebord Stop Motion kan se ut: Klicka Här.

Denna blogg kommer alltså innehålla alla mina funderingar. Allt ifrån skisser (har numera införskaffat ett för att kunna komma ihåg alla figurer) till jakten på den bästa whiteboard pennan.

Ciao
// Veronica

RSS 2.0