Djup

Ritar ritar ritar nu igen,, surprise..?
Det här blir nog ganska bra ändå, allt eftersom lixom. När jag lägger in i datorn och kollar på bild-följden känner jag det,, det blir verkligen förvånansvärt snyggt!
Nu går det snabbare också när jag ääääääääääntligen kommit ifrån att "monstret" ska "äta upp" kameran, det var så mycket detaljer som skulle fixas då.. Men nu håller jag alltså på med tunneln och att lyckas få perspektiv och DJUP i bilden.. Och det går helt okej hittills.

Här är lite DJUP:








Alla bilderna är tagna av Rodney Smith aka. Min ABSOLUTA favorit fotograf.

Ciao

Del tre

Nuuuuu har jag publicerat ännu en liten del av filmen.. Fortfarande ingen musik inlagd och inte ALLS redigerad.. (kommer förmodligen förlänga och utveckla några delar på datorn) men här är den iallafall:




Och den slutar ju här ganska abrupt men om du kollar på Storyboarden så kommer munnen/halsen på monstret alltså bli en slags tunnel...

Ciao

fint

Ååååååååhhhhh efter att jag surfat omkring lite efter mer Tim Butron snubblade jag på det här klippet!! Låten är från soundtracket till min favorit fillm "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain" - VÄRLDENS BÄSTA FILM- så jag var ju bara tvungen att kolla vidare.. Animationen var väldigt fin, men inte stop motion I'm afraid.. men en cool kortfilms idé..




Hejhej

set-back...NOT

Okej, idag hände det, EN LAMPA GICK! MEN! Som tur var hade jag förberett mig på denna katastrof och problemet undanröjdes snabbt!
Jippieee!!

Jag har egentligen alldeles för mycket tid till att fundera när jag sitter och ritar, visst måste kan koncentrera mig på bilden, men samtidigt vandrar tankarna iväg.. Jag undrar hur de stora film-makarna orkar? Tim Burtons stop motion klassiker The nightmare before Christmas, med dockor, tog 3 ÅR att färdigställa!!!
Jag lär mig dag för dag att effektivisera mitt arbete, alltså, jag vet hur långa "hopp" jag kan göra för att det blir någorlunda snyggt (ca 1 cm förflyttning per foto) osv. Men jag kan fortfarande inte fatta hur man kan orka gå upp och hålla på med detta i TRE ÅR!
Visst blir resultatet snyggt men, det är ju som sagt så otacksamt.. Fast det förstås, det tar ju kanske inte så långt tid att ändra en ståltråds docka än att rita OM en HEL bild??

Jag kanske skulle gjort en Vincent istället...


Ciao

Cam

Ritar ritar ritar så jag får ont i armarna... Jag tycker att mitt projekt är ganska otacksamt ändå.. Jag menar jag ritar om en bild på allt från 2-10 minuter och sen tar det typ 1 sek att TA själva bilden.. Åhh det är SÅ irriterande och FRUSTRERANDE.. En mental prövning för mig som ofta har lätt för att få saker avklarade relativt snabbt men ändå välgjort. Gosh.

Har kommit på att jag inte berättat för er om min kamera, alltså, när jag var i Växjö sa Ola att jag INTE skulle använda några standard inställningar på kameran, eftersom det ofta inte ger bilden rätt effekter och för att det helt enkelt går att få till en snyggare med manuella inställningar..
Jag kör tex med Macro (fokus på nära håll), ingen blixt (det reflekteras bara i whitboarden) och något som heter Document Settings (för att fota papper) och sen har jag ökat kontrasten till +1 så man ska se linjerna tydligare OCH för att bakgrunden ska bli vitare ändå!

Ciao

Sb

Nästa del av storyborden visas nedan, dock spårade jag ur lite på den förra, såå jag följde den inte riktigt på slutet... meeeeen det går säkert bra, ska snart publicera nästa del på filmen på youtube.. så då får ni väl se hur det blir..

Det gör inget om ni tycker den är oklar för JAG förstår den iallafal, haha.

Ciaoooo

coldplay

Här är en alternativ video til coldplays låt Strawberry swing som också är stopmotion.. fast ritad med kritor på asfalt eller liknande.. Den är också ganska häftig i och med att den verkligen leker med perspektiv, speciellt vid 1:40 och 2:18!!




Hmmm, får kanske ta att använda något liknande..
ciao

nytt nytt nytt

Nu har jag äntligen kommit på hur det ska gå sen för min kära film.. Jag kollade nämnligen på denna videon och hittade MER inspiration!


Jag tänkte mest kanske använda det som händer vid 2:13.... Men titta och njut!

Ciao

woho

SUCCÉ på stan idag!! inga fler trista färger!!! Panduro har allt!

Jag har ritat mer idag men är nu så oinspirerad att jag helt kört fast.. Lagom i tid till att jag ska börja jobba med storyboard del 2 och 3...suck... Hoppas att jag får en inspirationsvåg imorn.

Filmen verkar dock arta sig lite nu iaf, de 500 bilder den nu består av är jag super nöjd med!! Men nu är idétorkan för stor för att orka fortsätta..

Ciaaaooo


Skillz

Okej, de här två fillmerna har jag tittat väldigt mycket på den senaste tiden eftersom dom båda visar hur proffsigt det här faktiskt kan bli om det gör riktigt riktigt ordentligt!!





Ciao

Penn-jakt

Nu är det många tankar på en gång.. Jag har beslutat att jag ska på penn-jakt imorn... jag börjar nämligen tröttna på att bara ha röd, grön, blå och svart att pyssla med.. Tänkte kolla om de har några roliga färger på pyssloteket eller nåt.. återkommer...

Ciaaao


Oj

OJ!! jag snubblade precis över en sjuuuuuuuuuuukt häftig stopmotion film!!
MÅSTE SES, dock är den ju inte tecknad men ändå sjukt häftig!

sneak peak

Nu har jag lagt in en del av det jag visade förut på storyboarden, som väntat blev klippet (dvs första delen på filmen) ca 30 sek och innehåller 300 bilder.
Klippet saknar dock musik men det kommer i sinom tid. Jag ville lägga in bilderna hittils för att se hur det blir, och jag tycker att man kan fast slå att det ibland fungerar väldigt bra och att jag slarvat på vissa ställen. I en "frame" (asså bild) ser man tex att min skugga kommit med.. ett annat problem är att man märker att jag ändå (trots all tejp) råkat röra stativet då och då. Detta har jag dock återgärdat nu med MER tejp där man sätter fast kameran...



Ett annat problem att "the picture duration" på programmet jag använder för att rulla själva bilderna, (windows movie maker) INTE går att sänka mer vilket alltså innebär att bilderna inte kan rulla snabbare. Detta har gjort att jag tvingats gå in och manuellt ändra vissa bilders varaktighet där jag tycker att det är lite väl hackigt.  Här kan du se hur det ser ut.


 


neeehe

nehepp? det verkar som mitt inlägg jag publicerade igår inte riktigt vill var med!! Då får vi repetera!
Igår ritade jag alltså vidare och kom på ett litet problem som kan uppstå här i min "verkstad".. Jag gick in i mitt rum igår och skulle tända en lampa som "gick"!! Så slogs jag av tanken att det kan hända i mitt arbetsrum! Vilket då skulle resultera i att ljusförhållandena i rummet skulle förändras! Alltså tog jag mig friheten att igår söka igenom mitt hus efter reservlampor av EXAKT samma sort som sitter i nu!
Man kan ju inte vara FÖR förbered menar jag.



Ciao

The PEN Story

En sak jag har tittat ganska mycket på under detta projektet är självklart just stop motion filmer av andra människor... och här är ett himla coolt exempel på vad man mer kan göra med den här tekniken. Klicka bara på play och kolla hur de använt stop motion x 2 lixom.. först i själva filmen sen de utskrivna fotona I själva filmen!!

Ciaoooo

drawing, drawing, drawing

Allt jag gör nu är att rita.
Jag har dessutom förutspått ett problem. Idag "gick" nämligen en glödlampa i mitt rum -SÅ jag har alltså kommit på att kolla upp vad det EXAKT är för lampor i "arbetsrummet" sååå om en skulle gå har jag fortfarande samma ljus!! Clever girl I do say!!
Men, ritandet går bra, det går sakta men säkert och snart har jag ritat hela första delen av storyboarden.. ska snart ladda upp ett smakprov..

Ciao

Prep

Jag har som sagt tagit till ganska många rent tekniska knep för att skapa den optimala film-skapar miljön.
Tex, tejpat fast allt!


Fixat med lampor:
(är tvungen att dokumentera det så jag vet vilka som var tända nästa gång jag ska fota)

Kopplat in alltihop, dator, kamera, alla lampor, osv osv.



OCH nu har jag t.om. satt upp ett lakan över rullgardinen på fönstret för att få rätt ljus...




Oooch snart ska jag äntligen börja rita ordentligt!
Ciao

story

okej, nu är vi tillbaka på en av de ursprungliga problemen.. det här med handlingen..
Jag gjorde i fredags en suuper kort storyboard och det är det här med handlingen som spökar igen.. Här är början på filmens storyboard iallafall:





Då kommer linjen alltså bilda något nytt.. Men jag vet inte... Det känns fortfarande lite osäkert.. Jag vill ju hålla på med perspektiv och former, hm, jag måste nog kolla runt lite efter inspiration och exempel. Dessutom motsvarar detta endast ca 30 sek av filmen eller nåt, kanske 45 sek...

(Hade förresten handledarmöte idag med Marie, det gick super bra och vi snackade mest om presentationen som förmodligen kommer bli sjukt bra!!!)
Hörs!

oui

Efter en lång dag av ljus inställningar ser mitt sk. "arbetsrum" ut såhär:

5 lampor av olika styrka och typ tända..

och har gått från det här:

till det här:

Fast jag tror ändå att jag kanske för öka konstrasten så att ytan blir ännu ljusare!!

Nu har jag också TEJPAT fast att med määängder av maskerings tejp så ingenting ska rubbas mitt i ritandet!!

Ciao


dag 1

Hejhejhej..
Första dagen på projekt perioden och jag har suttit en heeeeeeeeeeeel dag med att rigga mitt nya "projekt-område", jag har installerat ljudeffekter (som jag kanske ska använda i början av filmen), stopmotionprogram, testat olika kameror och lampor osv osv osv.

Har dock insett att programmet som jag skulle använda inte kommer att fungera att använda till mitt projekt då en stor LOGGA från företaget kommer upp MITT I BILDEN när man fotar för att marknadsföra dem (och jag inte vill KÖPA programmet).. så mycket för den "tekniskt underlättande"-biten...  Programmet skulle alltså göra så jag slipper trycka på knappen på kameran vid varje "frame" utan att jag med hjälp av en webbkamera bara behöver klicka på datorn....

<- Den dumma loggan.

Får alltså köra som vanligt och TRYCKA på digitalkameran varje gång och alltså få, lite av en arbetsskada, i högerarmen..

Det har tagit jätte mycket tid att få allt att funka rent tekniskt men nu verkar det nästan vara klart till imorgon, då ska jag UTFÖRLIGT planera klart storyboarden och publicera den här på bloggen...

Vidare har jag nu hittat en låt som jag tycker passar väldigt bra!! Nämligen den HÄR, den är lagom fart, lagom intressant och rent av perfekt tror jag!!?? Kan hända att jag ångrar mig senare..

Hörs imorn!!
Ciao


RSS 2.0